Wat zijn Ombré powder brows?

Wenkbrauwen met een mooie overloop en een natuurlijke uitstraling.

Met deze techniek van permanente make-up voor wenkbrauwen wordt ook op een subtiele wijze gepigmenteerd met een PMU apparaat, waardoor het lijkt alsof je je wenkbrauwen met wenkbrauwpoeder hebt ingekleurd. Bij deze techniek wordt er alleen meer kleuropbouw aangebracht, waarbij de voorkant wat luchtiger blijft en de wenkbrauwen naar achter toe wat donkerder doorloopt. Ook deze techniek heeft een semipermanent resultaat wat betekent dat je na gemiddeld 1,5 jaar de wenkbrauwen een opfrisbehandeling kunt geven om langer te genieten van perfecte Ombré brows.

Ombré powder brows zijn ideaal voor mensen met dunne, ongelijke of gedeeltelijk ontbrekende wenkbrauwen. Het is ook een goede optie voor mensen die geen dagelijkse make-up willen dragen, maar wel volle wenkbrauwen willen hebben.

Hoe ziet een permanent make-up behandeling eruit?

Iedere permanent make-up behandeling wordt uitgevoerd met een PMU-apparaat waarmee de pigmenten met een naald/hygiëne module in de lederhuid worden geplaatst. Dit lijkt op tatoeëren maar in de PMU wereld noemen we dit pigmenteren. Met het PMU-apparaat kan er een zacht poeder effect gecreëerd worden. Het volledig aanbrengen van PMU op de wenkbrauwen bestaat uit minimaal twee behandeling. Heel soms is een derde behandeling nodig. De tweede behandeling die na gemiddeld 6 weken volgt is een perfectie behandeling om de laatste puntjes op de i te zetten.

PMU apparaat

Bij schoonheid bij Diaan wordt gewerkt met een kwalitatief hoogwaardig PMU-apparaat met CE keurmerk, de DERMAMEDICAL III Dit apparaat is uitermate geschikt voor het toepassen van de ombre- powder brows techniek en voor het zetten van mooie, strakke eyeliners.

Jouw wensen

Voordat we beginnen met de behandeling nemen we je wensen door. We bespreken hoe jij je eigen wenkbrauwen voortekent en wat voor kleur je zelf gebruikt.

Voorteken van de wenkbrauwen

Hierna zullen we de wenkbrauwen voortekenen op basis van jouw wensen. Dit doen we door een speciale browmapping techniek toe te passen en na jouw goedkeuring bespreken we de pigmenten. Doordat er verschillende pigmenten in huis zijn, kan ik de perfecte kleur voor jou bepalen die het beste past bij jouw gezicht en huidskleur. Hierna starten we met de behandeling.

Nazorg en nabehandeling

Na de behandeling krijg je nazorginstructies mee voor thuis. Deze zijn belangrijk voor het herstelproces van de wenkbrauwen. Probeer deze daarom zo nauwkeurig mogelijk op te volgen.
Heb je nog vragen over de behandeling? Neem dan contact met mij op per telefoon, mail of WhatsApp.
Hoelang duurt een Powder brows behandeling?

Gemiddeld duurt de permanente make up behandeling voor wenkbrauwen 2 a 2,5 uur.

Tweede behandeling na 6 weken

Gemiddeld 6 weken na de eerste behandeling volgt de tweede behandeling en hierbij worden eventuele imperfecties die door de genezing zijn ontstaan bijgewerkt. Ook bekijken we dan of het gewenste resultaat is behaald.

Wanneer niet?

Er zijn ziekten of aandoeningen waarbij permanente make-up een minder goed idee is! Dit geldt o.a. voor: hemofilie, diabetes, chronische huidziekten zoals:
eczeem ( rond het te behandelen gebied ), psoriasis, pathologische wondgenezing, contactallergie, immuunziekten, hart –en vaatziekten. Ook bij het gebruik van bepaalde medicijnen, zoals anti-stollings middelen of bloedverdunners, kan er geen behandeling plaatsvinden. Bij twijfel, neem dan vooraf contact op met de huisarts.

Permanente make up behandelingen zijn ook niet mogelijk tijdens zwangerschap. Dit is pas weer mogelijk vanaf 3 maanden na de bevalling en wanneer u borstvoeding geeft vanaf 3 maanden na de laatste voeding.

Permanente make-up en vakantie

Het is niet slim om vlak voor een zonvakantie permanente make-up te laten zetten, dit omdat de eerste ca.10 dagen na de behandeling de wenkbrauwen niet in contact mogen komen met direct zonlicht en chloorwater. Wanneer de permanente make-up is genezen is het belangrijk deze altijd te beschermen met een hoge factor, zodat u zo lang mogelijk van een mooi resultaat kan genieten. In de salon verkopen wij een SPF factor 30 voor het gezicht in 60 ml en 5 ml. Handig voor in je handtas!