Iedere ochtend stoeien met het aanbrengen van je eyeliner, uren voor de spiegel en dan nog niet helemaal tevreden. Klinkt bekent? Dit kan anders, want met permanente make-up voor de eyeliner bespaar je iedere dag veel tijd. Zelfs op een make-up loze dag zijn je ogen mooi aangezet en kunnen de ogen groter lijken. Je wimpers lijken voller en het geeft een frisse blik.
Andere redenen om permanente eyeliner te nemen zijn:

  • Allergie of gevoelig voor oog make-up
  • Je wilt niet dat je make-up uitloopt
  • Je hebt geen wimpers meer door een aandoening
  • Je vindt het moeilijk om zelf make-up aan te brengen

Hoe wordt PMU-eyeliner toegepast?

Permanente make-up wordt toegepast door middel van een PMU-apparaat met een naald/hygiënemodule. Met kleine bewegingen worden de pigmenten onderhuids aangebracht. Op de oogleden brengen we een eerst een verdovende créme aan. Zo ervaart u minder pijn tijdens de behandeling.
Met een PMU-eyeliner breng ik pigment aan in de huid van je ooglid. Ik zet twee verschillende soorten eyeliner namelijk eyeliner en infralash.

Infralash

Dit is de meest natuurlijke vorm van een PMU-eyeliner en wordt infralash genoemd. Een infralash eyeliner wordt toegepast in de wimperrand van de ogen. De dikte is in overleg. Het idee achter een infralash is optische diepte aan de ogen en het voller lijken van je wimpers. Deze behandeling is ideaal voor mensen die niet veel make-up dragen en een natuurlijke look willen.

Eyeliner

Deze vorm van een eyeliner is voller dan de infralash en wordt met een kleine wing geplaats. Deze techniek wordt aangebracht in de wimperrand en op het bovenste ooglid en hiermee maak je je ogen optisch groter en kun je een liftend effect creëren. Je ogen maak je hiermee groter en je kunt ze een liftend effect geven.

Waarom pmu eyeliner?

  • bespaart je tijd/kosten
  • fris en verzorgde uiterlijk
  • je eyeliner is altijd symmetrisch

Hoe lang gaat pmu eyeliner mee?

Eyeliner heeft het voordeel dat het nooit echt weg zal gaan. Het mooiste resultaat is tussen 1,5 en 5 jaar. Daarna zal de kleur vervagen.

Mag ik lenzen in tijdens de behandeling?

Nee, je mag tijdens de behandeling geen lenzen in. 24 uur na de behandeling kunnen de oogleden gezwollen aanvoelen, het is niet raadzaam om lenzen in te doen omdat de oogleden nog gezwollen kunnen zijn.

Wanneer niet?

Er zijn ziekten of aandoeningen waarbij permanente make-up een minder goed idee is! Dit geldt o.a. voor: hemofilie, diabetes, chronische huidziekten zoals:

eczeem ( rond het te behandelen gebied ), psoriasis, pathologische wondgenezing, contactallergie, immuunziekten, hart –en vaatziekten. Ook bij het gebruik van bepaalde medicijnen, zoals anti-stollings middelen of bloedverdunners, kan er geen behandeling plaatsvinden. Bij twijfel, neem dan vooraf contact op met de huisarts.

Permanente make up behandelingen zijn ook niet mogelijk tijdens zwangerschap. Dit is pas weer mogelijk vanaf 3 maanden na de bevalling en wanneer u borstvoeding geeft vanaf 3 maanden na de laatste voeding.

Permanente make-up en vakantie

Het is niet slim om vlak voor een zonvakantie permanente make-up te laten zetten, dit omdat de eerste ca.10 dagen na de behandeling de wenkbrauwen niet in contact mogen komen met direct zonlicht en chloorwater. Wanneer de permanente make-up is genezen is het belangrijk deze altijd te beschermen met een hoge factor, zodat u zo lang mogelijk van een mooi resultaat kan genieten. In de salon verkopen wij een SPF factor 30 voor het gezicht in 60 ml en 5 ml. Handig voor in je handtas!